Liebster díj

Az Öt év - öt nyelv+ több helyről is megkapta a német eredetű Liebster díjat. A díjat blogírók adják tovább más blogíróknak, ezzel is elismerve egymás munkáját, valamint hogy nagyobb közönség elé eljuthassanak. Pár személyes kérdést feltéve mutatkozhatnak be - az én válaszaim a cikkben.

Liebster díjAz Öt év – öt nyelv+ több helyről is megkapta a német eredetű Liebster díjat. A díjat blogírók adják tovább más blogíróknak, ezzel is elismerve egymás munkáját, valamint hogy nagyobb közönség elé eljuthassanak.

A díjat a Nők Külföldön, Blogi és az Út Hollandiába blog adta nekem, köszönet érte!

A díj része, hogy az általuk feltett kérdésekre kell válaszolnom, majd nekem is feltenni pár kérdést és néhány blogot ajánlani. De mindent szépen sorban.

A három helyről összesen 14 kérdés érkezett, ezekből fogok mazsolázni.

1. Melyik az az idegen ország, ahol eddig leginkább otthon érezted magad (kérdés a Nők Külföldöntől).

Két ország között nem tudok dönteni, ami igazából valahol egy: Tajvan és Hong Kong. A kínai nyelv szívem csücske és, 2010-ben pedig volt szerencsém mindkét országban megfordulni Ausztráliából hazafele jövet. Nem csak a nyelv, de a kultúra, az emberek és a kaja is nagyon megragadott. Tajpej az ázsiai Budapest (legalábbis számomra), Hong Kong pedig a Nemes Ház c. James Clavell klasszikus óta a kedvencem volt látatlanban is.

2. Mi az a cél, amit a  a közönségednél a blogoddal még nem értél el, de szeretnéd elérni (kérdés az Út Hollandiába blogtól)?

2014. január 25-én ugyan véget ért az Öt év – öt nyelv projekt, ám a blog természetesen nem állt meg. Akkor az öt év után úgy döntöttem, hogy szeretném eljuttatni a nyelvtanulás örömét Magyarország 1%-ának, minden hónapban. Ez 100.000 ember havonta, jelenleg 15-20.000 embernél tartunk, tehát jó irányba haladunk. A cél: önálló, sikeres nyelvtanulókat „nevelni”, akik önmaguktól haladnak és másokat is segítenek nyelvet tanulni.

3. Mit csinálsz legszívesebben, mikor nem blogolsz (kérdés Blogitól)?

Nyelvet tanulok. 🙂 Na jó, meg bringázom, ezeréves számítógépes játékokkal játszom, önfejlesztéssel foglalkozom, könyveket és képregényeket olvasok, valamint mindent megtanulok kicsiny világunkról. 🙂

4. Melyik országba szeretnél eljutni még életedben? 

Egyértelműen Mongólia.

5. Mi az az egy könyv, amit szerinted mindenkinek el kellene olvasnia?

Tim Ferriss – 4 órás munkahét. Ez a könyv alapvetően változtatta meg az életemet, olyannyira, hogy rengeteg ott tanult dolgot alkalmaztam a nyelvtanulásomra is (például a 80/20 szabályt, amit egy ponton még magamra is akartam tetováltatni. Aztán mégsem.:))

A díjat tovább is kell adni, ezáltal megadva a lehetőséget más blogoknak a bemutatkozásra. Az én jelöltjeim:

  1. Angolnyelvtanitas.hu
  2. 5 Perc Angol 
  3. Kommentné
  4. Betűleves blog
  5. Nevelj kétnyelvű gyereket
  6. Pályamarketing

Az én kérdéseim hozzájuk:

  1. Mire vagy a legbüszkébb az életben?
  2. Mi a kedvenc nyelvtanulási módszered?
  3. Mi lesz a blogoddal 2020-ban?
  4. Mi a legnagyobb álmod az életben?
Tetszett ez az írás? Osszd meg másokkal is!

Ezek is tetszeni fognak

Olvasói sikersztori – Topa Judit

Judit klasszikus megszólalási parával küzdött és örök újrakezdőként vergődött az angoltanulás útvesztőjében. De nem adta fel, és akármennyire is félelmetes