Rólam

Helló,

A nevem Kőrösi Bálint és elveszett nyelvtanulókat motiválok arra, hogy jobban és magabiztosabban tudjanak beszélni az általuk választott idegennyelven.

Ehhez a több éves nyelvtanulási tapasztalatom adja az alapot – 2009 óta öt nyelvet sajátítottam el különböző szinten, az erről szóló dokumentációt (Öt év – öt nyelv) éppen most olvasod (illetve PDF formátumban itt tudod letölteni egyben.)

Kőrösi Bálint
Kőrösi Bálint

Az elmúlt években rengeteg mindent első kézből tanultam meg a tanulásról, a memóriánkról, az önbizalomról, a motivációról.

Azzal, hogy magam is aktív nyelvtanuló vagyok, példát szeretnék mutatni, erőt, motivációt és ötleteket adni a tanuláshoz. A több ezer visszajelzés alapján ez működik is – ha tehát te is elveszett nyelvtanuló vagy, akkor azt hiszem, hogy tudok neked segíteni. Hogyan?

Hallgasd meg ezt a 45 perces interjút velem, amiben mindent megtudhatsz a nyelvtanulási tapasztalataimról és a mögötte lévő mentális modellekről. Ha most nem érsz rá, mentsd el – garantálom, hogy rengeteg energiát és időt meg fog spórolni neked. 🙂

Nézd végig a legfontosabb írásokat, ezeket itt találod.

2009 óta írom a blogot. Azóta több tízezer emberrel beszéltem a nyelvtanulási nehézségeikről. A leggyakoribb, hogy valaki ért az adott nyelven, de nagyon nehezen (vagy sehogy nem) tudja használni. Gyomorgörcse van, frusztrált lesz, ha meg kell szólalnia és szégyenkezik, hogy ‘ennek már jobban kellene mennie’. Ha hasonló érzéseid vannak a nyelvtanulással kapcsolatban, akkor a Szólalj meg! online kurzusom segíthet neked. Nézd meg itt a részleteket!

Mit tartok fontosnak?

A tanulás, mint képesség megértése, speciálisan a nyelvtanulásra vetítve. Mindig kutatom, hogy hogyan lehet jobban, gyorsabban, hatékonyabban tanulni, elolvasok mindent a memóriakutatástól kezdve a speciális vitaminokon keresztül az összes önfejlesztő kurzusig, hogy azokból a lényeget kiszűrve szintetizálhassak egy minél egyszerűbb, átláthatóbb folyamatot arra, hogy élvezetesen, könnyen tudj nyelvet tanulni, valamint hogy magabiztosan tudj kiállni és használni a tudásodat.

Miért hallgass rám?

Mert a te nézőpontodból, aktív nyelvtanulóként nap mint nap átmegyek ugyanazokon a bukkanókon, amiken te is, így a tapasztalatomat felhasználva első kézből tudok neked segítséget adni.

Nem tudod hol kezdd?

Készítettem egy online előadást arról, hogyan tanulhatsz meg te is önállóan egy nyelvet egy év alatt.

⬇️⬇️⬇️

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT

Pár véletlenszerű dolog rólam:

  • Imádom a csípős kaját
  • Végzettségem szerint mérnök és programozó vagyok (innen jön az analitikus megközelítésem)
  • Ausztráliában éltem két évig
  • A nyelvtanulásból eredő tapasztalatokat a sportra is tudtam alkalmazni, így kétszeres Ironman vagyok
  • Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva imádom a vonatokat
  • Általános iskolában én büszkélkedhettem az osztályban a legtöbb beírással
  • Ha megkérdezed, mi a kedvenc zenekarom, azt mondom: Pantera
  • Noha színtévesztő vagyok, a piros a kedvenc színem

Most pedig te jössz! Mi a te sztorid? Írj egy emailt és dumáljunk!